Kako da uklonim statički elektricitet iz kose?

Kosa

Ako patiš od Loše kapilarne levitacije, ovi vrhovi će ti puno služiti, nemoj više patiti zimske dane, ili početi mrziti svoje šalove, bolje prati sve ove jednostavne korake.

Operi manje i izhidriram kožu mnogo više i dobar njegu kose će praviti razliku, ali moći da prema nešto temeljito moramo znati šta ga izaziva, smiri se ovdje ćemo znati sve što je neophodno o statična u kosu.

Indeks()
Zašto se statički elektricitet javlja u kosi?
Je li normalno da kosa ima statički elektricitet?
Koji su razlozi zašto kosa ima statički elektricitet?
Vrhovi za uklanjanje statičkog elektriciteta u kosi.
Isperi kosu hladnom vodom nakon pranja
Uklonite višak vode.
Koristi drvene češljeve
Koristi anti friz proizvode
Masiraj kosu maslinovim uljem.
Koristi lak za kosu kada imaš stil.
Zašto se statički elektricitet javlja u kosi?
To se dešava kada se akumulira mnogo električne energije, zbog toga nosimo paperjastu kosu punu kovrdžavih i veoma teško za rukovanje.

Je li normalno da kosa ima statički elektricitet?
Postoje mnogi ljudi koji su struju u njihovu kosu, ovo je nešto uobičajeno, kosa to je veoma mršava ili to je veoma dehidrirao najverovatnije nositi struje.

Koji su razlozi zašto kosa ima statički elektricitet?
Stvarnost je da je jednostavan i svakodnevne stvari jer struje, trljanje sa nekim tkanine našu odeću, ili s kistom, iako je ovo uradio malo po malo, pa čak i više će se desiti ako je kiša ili nema vlage, ako imamo veoma tanka kosu, čak i obuće koristimo utiče ako ovo je gumica.

Vrhovi za uklanjanje statičkog elektriciteta u kosi.
Smiri se, ovde ćemo vas naučiti trikovima tako da se to ne desi više, samo moraš naučiti i prijaviti ovo jednostavno koraka i prilagoditi ih da svakodnevnu rutinu, pošto za ovo ne moram da idem do frizera, ili potrošiti mnogo novaca na tretmanima, možeš ti to iz svoje kuće.

Isperi kosu hladnom vodom nakon pranja
Ostaci malo krema i uređaja može uzrokovati da statična u kosu, pa uzeti tuš mirno i uklonite sve preostale krema ili šampone koje su također obavezno zadnji isperi mora biti sa hladnom vodom, pošto je ovo foke je krljušt i također daje sjaj za kosu u potrazi spektakularno.

Uklonite višak vode.
Nakon što je završio proces perem kosu je preporučio, obriši pa sa ručnikom, čak i više ako ćete tema to na toplotu iz sušionice i ako ćeš detangle, zar ne trljaj kosu sa ručnikom, suva to nježno.

Koristi drvene češljeve
Plastični češljevi utjecati na naše kosu, zato što oni proizvode statički elektricitet, ali drvene češljeve i četkice ne generira struju, ili friz, distribuciju prirodni debela kose biti hidratizirana i sjajno, obavlja masažu na glavi stimulira dlake rastu i također da te opustim.

Koristi anti friz proizvode
To je preporučljivo, da se koristi protiv friz proizvoda, pogotovo zimi put zbog vlage, tamo su danas mnogo proizvoda da pomogne, da kontrolu statički i friz u kosu i istina su blagoslov, prijaviti prije osuši kosu ili dodaj gvožđe dok je također ga štiti od vrućine.

Napojnicu kad ti treba da ukloni statički od kosa ti super brzo, upotrebi maramice koje su koristili za veš mašina, dodaj jedan od ovo kroz kosu, oni služe da očistite svoje češljeve i četkice.

Masiraj kosu maslinovim uljem.
Jedan od najčešći uzroci struju u kosa je nedostatak vlagu u kosu, to je razlog zbog čega moramo zadržati hidratizirana, i to je razlog zašto preporučujem ti da se lice maske domaće vlažni ili okupati maslinovo ulje jednom nedeljno, raširi maslinovo ulje kroz kosu prije nego šamponirati, ostavi na 20 ili 30 minuta, a onda je skinuti s mnogo vode i šampon, pogledaj kosu jaka, puna života i svijetli.

Koristi lak za kosu kada imaš stil.
Željezo je super alat za gledaj ravno kosu, ali moramo koristiti, i to vrlo pažljivo, ako posle prolazu to je kosa još uvek pod naponom, uzmi češalj stavi lak na to i proći kroz svoju kosu.

U vrijeme vlažnosti možete zamijeniti cipele od gumene đonove kožnim đonom, tako da će izbjeći statiku u vašoj kosi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *