Klasici i koncerti: evo našeg Adventnog kalendara za TV i streaming

Kultura

01: Već na prvi Dolaska, DDR bajka film klasik “Tri Oraha za Pepeljugu” (1973) sa vodi glumica Libuše Šafránková, koji su umrli ove godine, pobegao u prvi. Film je dostupan u ARD medija biblioteci (ali i u RTL+, MagentaTV, Amazon, Netfliks), je također natječe ponovo na badnje Veče i neki treća lica u svakom slučaju. Teško da možeš proći pored njega.

02: TV koncert “Roland Kaiser – Weihnachszeit”, koji proizvodi SDR u Leipzigu, natjecat će se po prvi put 27.novembra. Dok 26, program će biti dostupan u ARD medija biblioteci sa ličnim moderations i 15 pjesme kao “White christmas”, “Zimski Čuda”, “Leise rieselt der Schnee” i “Stille Bili”.

03: ARD donosi još jednu Božićnu muzičku emisiju: “Otto Fröhliche – Advent, Advent s Ottom i prijateljima” (Das Erste, 22,15). Ottu Waalkesu će prisustvovati muzički gosti na festivalskim pripremama, uključujući Floriana Silbereisena, Marka Fostera i Maxa Raabea.

04: ZDF danas ponovo prikazuje Galu “Ein Herz für Kinder”. Šou koji je predstavio Johanes B. Kerner smatra se najuspešnijim programom donacija na nemačkoj televiziji.

05: danas je sv. Nicholas veče i veče na koje Ginter Jauch gleda godinu: “2021! Ljudi, slike, emocije!”(20.15 RTL).

06: Od danas, novi Božić komedija “Mona & Marie – malo Drugačije Božićnu Priču” sa Maren Kroymann i Ulrike Kriener kao vevericanjem sestre dostupan je u ZDF medija biblioteci; decembra 13 na 20.15 to će biti prikazana u linearno ZDF glavni program.

07: gledam U službi Disney+ je pun Božić filmove, možda najuspješniji je “Mapeti Božićnu Priču” od 1992., u kojem su poznati lutke igrati poznat pročišćavanje priča “Božićne priče” od Charles Dickens – sa Majklom Kejn kao Ebenezer Scrooge.

08: danas bi mogla biti večer za božićni klasik” ljubav ne treba odmor “(originalno:” praznik ” (2006; u pretplati na Amazon i RTL+). Film izmeðu la i Engleske sa Cameron Diaz, Kate Winslet i Jude Law je nešto za ljubitelje romantike.

09: željno očekivani nastavak serije “Seks i Grad” počinje na Nebu (također Nebo Kartu). Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis) sad preko 50, ali nastavi da proslavimo život i prijateljstvo u New Yorku. “I samo tako” je ime serije, koja počinje dvostrukom epizodom, a onda nastavlja tjedno.

10: Sa zadnju epizodu joj komedija format “Kroymann” u 2021, Maren Kroymann pogledao teme godine i takođe, na festivalu na 9.12. Program je i dalje dvanaest mjeseci u ARD media biblioteci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *