Toplinske kupke i saune: što se događa u Bavarskoj od srijede?

Leisure

Od srijede, 24. Novembra, u Bavarskoj je na snazi 15.Uredba o zaštiti infekcija Bavarske (15. BayIfSMV) s novim pravilima. S jedne strane, 2G plus se sada odnosi na spa i saune. To znači da pored dokaza o vakcinaciji ili oporavku, još uvijek je potreban trenutni test. Po propisu, ovo može biti samo-test, koji se odvija pod nadzorom na sajt, brzi test ili SONDU test.

S druge strane, u tzv žarišta okruga, gde ih je preko 1000, sve banje i saunu će biti zatvorena, kao i restoranima, frizera i hoteli. Spisak okruga koji se trenutno računaju kao žarišta može se naći ovdje.

Ove mjere da se prijavim dok 15 decembar – pregled od najvažnijih promjene mogu naći ovdje.

Higijenski koncept u spama i saunama
Pored toga, svaki operater stvara svoj vlastiti higijenski koncept, koji je zasnovan na Okvirnom konceptu široke Bavarije. Opisuje, na primjer, gdje bi se zahtjevi za masku trebali primjenjivati u kupaonici, a gdje ne bi trebali. Nema potrebe za maskom u vlažnom području, npr. tuševi, toaleti, saune i bazeni za plivanje zajedno sa rekreacijom. Često se kupke prepisuju nošenje maske samo na ulazu i gore u svlačionice.

Osoba sa non-specifične simptome kao što curi nos i kašalj su zabranjeni od ulaska, kao i osoba sa corona specifične simptomi kao gubitak čulo mirisa ili ukus.

Frizeri se mogu koristiti ako je udaljenost između uređaja najmanje 2 metra. Njihove ručke moraju se redovno dezinficirati. Takozvani jetstream hair sušači kose mogu se koristiti samo ako imaju HEPA filtriranje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *