Trend ka isplatama bez novca, posebno kod mlađih ljudi

Ekonomija

U Allensbach istraživanje, više od pola (53 posto) 16 – da 59-godišnjaka je saopštio da više vole da uzmeš kartu i / ili mobitela na blagajni. Među onima preko 60 godina, samo 24 posto koristi takav bezgotovinskog metode plaćanja, prema istraživanju objavio u srijedu za inicijativu Deutsche Zahlungssysteme.

Ipak, prema predstavnik pregled 1074 ljudi starosti od 16 i gotovo, postoji i promjenu među starijim: 2018, 12 posto preko 60-te naveo da su radije platiti kartu, i danas već dva puta više.

Nenaplaćene isplate su u trendu.

Nepraktična isplata, koju su trgovci reklamirali iz higijenskih razloga u pandemiji, postaje sve popularnija u svim starosnim skupinama. Kupovina se plaća u prolazu. Ovo je moguće sa Girocadima i kreditnim karticama koje su opremljene odgovarajućim čipom. Pored toga, novac može biti prebačen contactlessly koristeći mobitela ili smartwatch sa usluga kao Jabuka Platiti i Google Platiti ili bankarski aplikacije.

Iako je procenat onih koji plaćaju kontrakte sa svojim Girocardom još 7% u 2017. godini, sada je 62%. Još 21 posto đirokarda može zamisliti da koristi ovu funkciju u budućnosti.

Kad se radi o novim digitalnim tehnologijama, posebno 16 do 29 – godišnjaci su spremni za inovacije. Plaćanje putem smartphona je popularnije kod njih nego u prosjeku. Skoro jedan od šest (15%) u ovoj dobnoj grupi kaže da više vole plaćati svojim pametnim telefonom u kasi.

“Platni ponašanje u kasa je još uvek podijeljen u dvije između generacije,” se završava inicijativu Deutsche Zahlungssysteme zasnovan na ispitivanju. “Međutim, čak i između 60-ih, promjena prema mapi je već vidljiva.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *