Usko grlo zbog povećane potražnje: Corona self-testovi postaju sve manji

Ekonomija

Širom zemlje ima regionalnih kljunova u apotekama, kao glasnogovornik ljekarni lanac Rossmann objavio je na zahtjev. Zbog trenutne velike potražnje, može biti povremenih problema sa dostupnošću. Prethodno,” Berliner Morgenost ” je izvijestio o tome.

Ljekarni lanac dm također je izvijestio o sličnoj situaciji. “Trenutno, zbog kolebaju potražnje i ugrozila zalihe lance, to se može dogoditi to nije sve proizvode su uvek dovoljno dostupan,” rekao Sebastian Bayer, Izvršni Direktor dem apoteke lanac. Apoteke nudi samo-testove od tri različita proizvođača. Nijedan od testova nije bio dostupan na internetu (od 23. novembra). Ipak, prema sajtu, dva od tri različita testovi su bili dostupni za kupovinu u lanca prodavnica u sve saveznih država.

Međutim, corona samo-testovi mogu kupiti ne samo na tim, ali je također u apoteke – usko grlo javiti i regionalno ovdje. “U nekim oblastima trenutno ima zaliha usko grlo za brzu testove, drugim oblastima nema problema još,” rekao portparol njemački Farmaceuti Udruženje (DAV).

Glasnogovornica DAV-a nije mogla reći u kojim oblastima su testovi bili tačno oskudni. “Ako se testovi završe u apoteci, šef apoteke će pokušati da napravi najbrže moguće dopunjavanje. Stoga se raspoloživost apoteka može svakodnevno mijenjati, ” naglasila je ona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *